Andreea & Dan {Nuntă la Palatul Știrbey}

Cine a citit Cişmigiu & Comp. ştie că între liceele mari din Bucureşti există tot felul de relaţii, de prietenie sau rivalitate, în care adolescenţii pun mult suflet. Îmi amintesc din roman că cei din liceul Lazăr, cel de lângă Cişmigiu, erau oarecum prieteni cu cei din Spiru, pentru că erau legaţi, într-un fel, de culorile-simbol ale celor două licee. Tot felul de simboluri, vecinătăţi, competiţii sportive şi nenumărate alte lucruri apropie sau despart aceste licee vechi, cu tradiţie. Robert şi cu mine am învăţat în Spiru – liceu care pe vremea noastră se remarca prin câştigarea cupelor la baschet şi prin alte performanţe, nu toate lăudabile.
În ultimii ani ne-a părut rău că printre liceele în care aveam prieteni nu a fost şi cel german. Nu de alta, dar am tot cunoscut oameni care au învăţat acolo şi, prin nu ştiu ce întâmplare, ne-au plăcut mereu, fără excepţie. Când ne-am întâlnit cu Andreea şi cu Dan, am aflat că Andreea a fost în acest liceu, că avem cunoştinţe comune, ceea ce deja ne-a dat senzaţia că nunta lor va fi una pe gustul nostru.
Rar am văzut o nuntă atât de veselă. Andreea şi Dan au o mulţime de prieteni care au venit pentru ei din toate colţurile lumii. Şi când zeci de prieteni fac drumuri de mii de kilometri ca să petreacă alături de un cuplu, este clar că e vorba de oameni cu adevărat deosebiţi.
Abia aşteptăm să vă arătăm şi fotografiile de la şedinţa foto de după nuntă, care sunt cel puţin la fel de vesele şi pline de culoare.