Povestea cu cea mai bună echipă de fotografi - Cromatica Photography

De-a lungul anilor, fiecare dintre noi s-a bucurat să își vadă fotografiile premiate, dar mai ales ne-am bucurat să le vedem laolaltă. Pentru că noi chiar suntem o echipă, de mai bine de 10 ani încoace. Pentru că am învățat fotografie împreună și unul de la altul. Pentru că de cele mai multe ori suntem în același loc când ne așteptăm încordați/disperați muza sau trecem prin chinurile creației/ratării. Pentru că este ceva obișnuit să ne selectăm și să ne edităm unul altuia fotografiile. Pentru că multe imagini sunt gândite și realizate de amândoi. Și pentru că sunt mai multe când le vedem așa, adunate, ale lui Robert și ale mele :). Așa cum sunt și cărțile, și aparatele, și obiectivele și toate lucrurile noastre la care ținem. Nu vrem să le vedem vreodată împărțite, chiar dacă știm că unele sunt ceva mai mult ale unuia decât ale celuilalt, pentru că amândoi le iubim pe toate.

A fost extraordinar să vedem că s-a gândit cineva la munca echipelor de fotografi. Cândva astfel de echipe erau foarte puține, mai ales la noi. Acum sunt destul de multe cam peste tot, dar când vine vorba despre competiții, de cele mai multe ori trebuie să participe fiecare fotograf pe cont propriu. Este ca și când la probele de bob ar fi medaliați separat piloții și împingătorii. În echipele de doi fotografi (nu un fotograf și un asistent), rezultatele se obțin împreună. De multe ori se întâmplă ca unul dintre fotografi să aibă o idee și celălalt să o pună în aplicare pentru că are o poziție mai bună, un obiectiv deja pregătit sau pentru că pur și simplu simte că îi va ieși bine. Apoi rolurile se inversează, de nenumărate și neștiute ori. În cazul meu și al lui Robert, după 26 de ani de prietenie, 22 de ani de dragoste, 11 ani de crescut un copil și 10 ani de lucru împreună ca fotografi de nuntă (plus mulți alții de amorul artei :)), este imposibil de spus ce anume, din tot ce este al nostru, reprezintă strict realizarea unuia sau a celuilalt.

Sigur că nu există o cea mai bună echipă, cum nu există nici un cel mai bun fotograf. Există mulți oameni care muncesc enorm și care se luptă cu ei înșiși să fie mai buni, iar noi avem motive să îi admirăm pe toți și să învățăm de la oricare. Suntem foarte onorați să ne pună Fearless Photographers în capul unei asemenea liste, este o întâmplare fericită și total neașteptată. Dar mai mult decât orice, suntem recunoscători că munca noastră a fost evaluată așa cum este ea cu adevărat, așa cum o arătăm prietenilor și clienților noștri – ca o muncă de echipă.


cea mai buna echipa de fotografi fearless photographers
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on linkedin
Share on email
Share on stumbleupon

S-ar putea să vă placă și...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.